Painvastoin. House hunting on alkanut. Toiveena olisi pienehko asunto compundista (siis yhteisesti aidatulla alueella). Pienet kodit ovat kiven alla ja niin haluttuja, etta menevat heti. Olin tanaan katsomassa neljaa taloa. Niista yksikaan ei oikeastaan tayttanyt mun kriteereitani ja hintakin oli korkeahko. Siita huolimatta pystyisin kuvittelemaan itseni niissa jossain jos parempaa ei loydy. Kaikissa oli kuitenkin jotain vikaa.

Ekassa oli fantastisen hieno ja upea puutarha. Talo itsessaan oli hyvakuntoinen ja siisti, siina oli kolme makuuhuonetta + "Masters suite" eli oikeastaan nelja. Ja lisaksi siis olohuone ja sen sellaista. Ongelma oli lattia: hyva talo oltiin menty pilaamaan kokolattiamatoilla. Talvella ne voivat olla kaytannollisia, mutta sadekaudella matot alkavat haista pahasti. Eli siis nounou sille talolle.

Tokassa puutarha oli suurehko, mutta aika ransistynyt. Talossa oli kolme makuuhuonetta, muistaakseni takka, mutta kaikkein parasta oli taysin hyttysverkoin katettu terassi, jossa voi istua myos iltaisin ihanasti! Mahdollinen.

527109.jpg

Tokan talon takapihan yksi nurkka. Olis tässä puutarhurille hommia. Harmi, ettei itteä kiinnosta yhtään.


527099.jpg

Tokan talon olohuone. lattia oli miellyttävästi puuta, tosin se kaipaisi kovasti vahausta! Siivoojalle hommia!

Kolmas oli kivalla alueella. Ei ihan skutsissa, mutta rauhallinen. Puutarha oli sokkeloinen ja niiin oli talokin. Talossa oli kiva sininen keittio ja  hauska ikkunakaytava. Sen sijaan ei hauskaa oli se, etta jokaisesta makuuhuoneesta oli suora uloskaynti pihalle. Eka ajattelin, etta onpas kiva, mutta sitten tajusin turvallisuusnakokulman. Meilta kun edellytetaan talosta loytyvat "safe haven", jonka edessa on "rapegate" (kiva nimi kalteriovelle) ja jossa on paniikkinappula sisalla. Siihen taloon ei mitaan turva-aluetta pystyisi raknetamaan eli se on pois laskuista.

Neljas oli selvasti vanhempi talo. Puutarha oli aika mitaansanomaton, siella oli vanhoja puita, mutta toisaalta myos tilaa kasvimaalle, jos niikseen tahtoo. Terassi oli viehattava ja olohuone todella ihana. Puinen lattia ja takka. Ruokaluihuoneessa oli tosi karmea kasienpesuallas. Kielteista taas oli makuuhuoneiden muovimatto ja kylpyhuoneiden kunto. Talon ika nakyi siella selvasti. Taa oli naista kuitenkin mun suosikkini.

Huomenna jatkan. Menen katsomaan yhta taloa ja yhta rivitaloa. Ja tanaan voi olla, etta menen viela katsomaan yhta rivaria. Kohta ma kuitenkin asun jossain 7 makuuhuoneen talossa, jota ymparoi megalomaaninen puutarha...