...katsomaan, mika auton kaasuvaijerissa on vikana? Kuusi. Siina ne ukot sitten pallisteli kilvan. Japanilainen kollega teki saman arvion toissayona ihan yksin. Pitaa taas vaan tottua siihen, etta tallaista taalla on. Mutta on tan paikan perakylamaisyys kylla jalleen yllattanyt. Yksi 13 vuotta taalla asunut kaveri sanoi, etta joka ikinen kerta paluu tai lahto on kuitenkin shokki, hanellekin. Etta ei ihme, jos meikalaista vahan jalleen kummastuttaa.

Kummastutti kylla korjaamon ukkojakin, kun avasivat konepellin. Yon pimeydessa japanilaiskollega EI ollut huomannut, etta meidan poissaollessamme hiiret olivat tehneet moottoriiin pikku pesan. Hihiteltiin siina sitten yhdessa ja ukot lupasivat ystavallisesti putsata jyvasia pois. Ilmeisesti matkalaisilta/siipalta kesakuusa autoon unohtunut juustonaksupussin jama oli omiaan houkuttelemaan pikkukansaa myos auton sisalle - kuskin istuimen alakangasta oltiin vahan kayty jyrsimassa... Kuoleman haju autossa vaheni heti, kun heitin pussin roskiin!

Suurta ihmetysta paluun jalkeen on aiheuttanut liikennemerkittomyys. Olin taas ehtinyt unohtaa, ettei taalla juuti merkkeja harrastella. Suomessa olikin kauhean vaikeaa katsoa kaikkia kolmioita ja muita, kun taalla vaan posotellaan eteenpain ilman moisia hairiotekijoita.