Malawissa vietettiin eilen Marttyyrien paivaa, joka on kansallinen vapaapaiva. Me (=mina ja aika moni kaveri ja kollega) kaytimme tilaisuutta hyavksemme, otimme maanantain vapaaksi ja lahdimme pitkan viikonlopun viettoon jarvelle. Suuntana oli talla kertaa pohjoinen. 

Perjantaina ajeltiin hirvittavan stressaavan ja kiireisen tyopaivan paatteeksi Mzuzuun, pohjois regionin "paakaupunkiin", missa vietimme mukavan illan ja rentouttavan aamun. Kaupungin Tansania-torilla oli myynnissa monenmoista Tansaniasta tuotua reletta ja tavaraa, mutta meininki oli ihanan rauhaisa eika kukaan pahemmin tuputtanut mitaan.

Puolilta paivin suuntasimme kohti jarvea ja Nkhata Bayta (musitaakseni Madventureskin kavi taalla). Paikka on reppureissajien ja travellerien suosiossa, ei vahiten hulppeiden maisemien ja kirkkaan veden vuoksi. Kaupunki ei ole koolla pilattu, mutta erilaisia majataloja on rannoille siunaantunut sitakin enemman. Meidan majapaikkamme oli periaatteessa oikein miellyttava ja erinomainen hinta-laatusuhteeltaan ja toisenlaisessa tilassa olisin todennakoisesti nauttinut oleskelusta huomattavasti enemman. Nyt paikan korkeuserot ja liukkaat kiviportaat aiheuttivat lahina ahdistusta ja ahinaa ja jatkuvasti bilettavat reissaajat ja heidan seuraansa lyottaytyneet paikalliset parasiitti-rastat ottivat paahan.

Paikka olisi todennakoisesti ollut miellyttavampi viikolla, silla maanantaiaamuna suurin osa reissajista haipyi rinkkojensa kanssa kohti seuraavaa bilekeidasta ja tilalle tuli useampi vanhempi pariskunta. Seuraavalla kerralla ajattelin kuitenkin vierailla paikassa sitten, kun maha ei ole enaa esteena ja molemmat kadet ovat vapaana. Eli en ihan lahitulevaisuudessa.