Size does matter!

Olin jo etukateen sita mielta, etta Lilongwen ja Kampalan kokoero tulisi olemaan suurin sopeutumiseen vaikuttava tekija. Laajalla kolmen paivan kokemuksella voisin todelta, etta niin se kylla vissiin on. En oikein tieda, miten selventaisin sita riittavasti. Suomessa sama efekti tulisi ehka, jso asuisi ensin monta vuotta jossin pienessa ja uneliaassa taajamassa, mista kuitenkin loytyy peruspalvelut (sanotaan nyt vaikka Hauho) ja sitten muuttaisi isolle kirkolle (Helsingin keskustaan).

Tavallaan on tosi mukavaa ja jannittavaakin, kun vilinaa ja vilsketta riittaa. Nahtavaa olis reilusti enemman kuin Lilongwessa, samoin tekemista varmaankin riittais. Ravintoloitakin on niin paljon, etta tuskin niita kaikkia ehtii edes kokeilemaan. Kaikkinainen paljous on kuitenkin kauhean vasyttavaa, joten tanaan sen sijaan, etta lahdettaisiin katsomaan kaupunkia, levataan hotellilla ja kerataan voimia.

Ja ne ruuhkat... AUtoja on kertakaikkiaan niin moninkertaisesti verrattuna Liltsuun, etta sita on hankalaa kasittaa. Ruuhkassa on parhaillaan 7 "kaistaa" rinnakkain ja limittain ja jalleen koolla on valia. Suurimpei  autojen kuskit uskaltavat rynnia rohkeammin, tosin boda bodien (=mopo-taksit) kuskit ovat kylla hullunrohkeasti mukana kisassa...

Fiilikset ovat kuitenkin jo paremmat. Kylla taa tasta varmankin!