Kiitos linkkivinkeista. OOn niita jo selaillut lapi, mutta koska ne ei tuo tahan taloon lisaa huonekaluja, vielakin on vahan tylsaa...

Niinpa laitan jokusen kuvan Karamojan matkalta.

Kaijjansin lentokentta klo 7 aamulla. Ei herata juurikaan luottamusta.

Kiitorata koneesta nahtyna.

Kevyt pieni savusumu Kampalan ylla. EI ihme, etta mulla on kurkku kipeana melkein jatkuvasti!

Jos Kampalan kentalla hirvitti, se ei olut mitaan siihen verratuna, kun nain taman "kiitoradan". Kyseessa on Kaabong ihan koillisessa Ugandassa. Yllattavn pehmeasti pilotti kylla tahankin laskeutui!

Koneesta sai hyvan yleiskuvan Karamojasta. Kuvassa nakyy karimojongien manyattoja, joissa paimentolaiset asuvat.

Ennen kuin lahdimme ajelemaan maaseudulle, paalle piti pukea luotiliivit. Kyparakin oli matkassa, mutta sita en pistanyt paahani matkan aikana (ehka kuitenkin kannattaisi, tosipaikan tullen se saattaisi pelastaa hengen...)

Taustalla manyatta, edessa vuohet.

Kuvassa ABEK-center, eli paimentolaisten lapsille kehitetty Alternative BAsic EDucation in Karamoja-koulu. LApste opsikelevat siela paivittain n. 2 tuntia, ennen kuin pojat lahtevat paimentamaan karjaa ja tytot tekemaan kotitoita.

Lehmat odottelivat jo kraalin ulkopuolella lasten vapautumista.

Karimojongit nayttavat vahan maasailta, suurin osa  miehista pukeutuu kaapuun, mutta nakyipa kylaraitilla myos kokonaan alastomiakin.

Tama isoaiti oli liikuttava. Huomattuaan minun ottavan valokuvia, han viittiloi mulle, etta "odota" ja lahti viipottamaan kohti manyattaa. Kesti varmaan vartin ennen kuin mummeli tuli takaisin lapsenlapsiensa kanssa ja sopiva kuva saatiin otettua. Huomatkaa kaulakorut - vaikka oltiin ihan puskassa, koristautumiskulttuuri on kuitenkin ihan toisenlaista kuin Malawissa, jossa koruja ei juuri kaytetty.