Lantinen Uganda on kylla ihan mielettoman vehreaa aluetta. Olin kolme paivaa tyomatkalla ja valilla tuli jo ihan ikava Malawin marraskuista kuivaa ja karrelle palanutta maisemaa, kun vihreys oli niin ylitsevuotavaa. Maisema ei hirveasti muuttunut KAmpalan ja Fort Portalin valilla (etaisyys 290 km), paitsi etta Fort Portalia lahestyttaessa vuoristoi alkoi siintaa horisontissa. 

Kibalen kansallispuisto, joka on kuuluisa simpansseistaan, jai tsekkaamatta - jatin sen seuraavaan kertaan, vaikka se olisi ollut todella kirjaimellisesti matkan varrella. Myoskaan Rwenzori-vuorille en ihan ehtinyt, mutta ensi matkalla (maaliskuussa) tgarkoituksena on menna samalle alueelle, mutta Kongon rajalla eli vuorilla sijaitsevaan Bundibugion laaniin, joten tuleepa sekin sitten nahtya.

MAtkan suurin miinuspuoli oli kylmyys. Tieisn, etta siella olisi viileampaa, mutta en sitten kuitenkaan ollut varautunut sopivalla vaatetuksella. Lampotila oli +20 c pintaan, mutta kun on tottunut Kampalan tasaiseen +26 asteeseen, piti villatakkia kayttaa koko ajan. Yolla varsinkin palelsi, sadekausi on taalla siis viela kaynnissa (joskin lopuillaan - ehka) ja sade ja sumu tekivat saasta kovin kolean.

Malawiin verrattuna kaikki nakemani alueet olivat tosi varakkaita ja hyvinvoivia. Lapsilla naki kenkia eika kouluissa ollut juurikaan oppilaita ilman koulupukuja. Yhtaan luokkaa en nahnyt puun alla opiskelemassa ja opettajillakin naytti olevan keskimaarin reilusti alla 100 opppilasta.