Pääsin eilen viimein Old Townin torille käymään. Lauantai on ainoa mahdollinen toripäivä, sillä arkisin ei töiden jälkeen enää ole turvallista toikkaroida hämärässä torilla ja sunnuntaisin tori ei ole auki. Torilla oli justiinsa sellaista, kn olin kuvitellutkin. Myytävänä oli kaikkea mahdollista ja myyjät olivat yli-innokkaita. ”Madam, madam, katso mitä minulla on...” Onneksi ne myös ukovat aika hyvin, kun kertoo, ettei ole aikeissa ostaa mitään. Torilla kulkeminen oli aika uuvuttavaa enkä oikeastaan ihmettele, ettei valkoisia juuri näkynyt. On helpompaa hankkia tavarat supermarketista, kun siellä kukaan ei tyrkytä yhtään mitään.

Tori on kahdella puolen jokea. Joen yli menee yksi ainoa oikea silta, joka on aina holtittoman ruuhkainen sekä autoista että kävelijöistä ja lisäksi torilta sillalle on jonkun matkaa. Joku on tajunnut markkinaraon ja rakentanut yksityisen sillan joen yli. Ylittäminen maksaa 10 kwachaa (n. 5 senttiä) ja omistaja istuu sillan toisessa päässä keräämässä ylitysmaksuja. Pakkohan meidänkin oli tietty kokeilla huteraa tekelettä ja tukea paikallista yrittäjyyttä... Vähän mua pelotti, mahtaako silta sortua kesken kaiken (pudotus olisi ollut ainakin 5 metriä), mutta ihan hyvin se kesti!

Ostin torilta pikaliimaa hajonnut kankää varten ja kuuloke-mikki-setin skypen käyttöön. Liima maksoi 20 rahaa ja setti 100. Ihan kohtuuhintaista siis. Muuten olenkin ollut vähän yllätynyt kalliista hintatasosta. Mua oltiin kyllä varoiteltu etukäteen, että Afrikan sisämaassa tuontitavaralle tulee hintaa. Silti tuntuu oudolta maksaa joistain tavaroista yhtä paljon kun kotona.

Torireissu ja painostava ilma uuvuttivat mut niin pahasti, että jaksoin iltapäivällä vielä lähteä yhden suomalaisen luo kahville, mutta illan bileet jäivät hirveän päänsäryn takia väliin. Harkitsin kyllä lähtemistä ihan vaan siksi, että tutustuisin vähän useampiin ihmisiin. Toistaiseksi olen autottomana pahasti muiden armolla ja britti työkaveri alkaa tuntua vähän väsyneeltä rahaamaan mua mukanaan... Olo oli kuitenkin niin hirveä, että jätin reissun väliin (kun kuljetuksen järkkääminenkin olisi ollut kivena alla) ja nautin hotellin parvekkeella sateesta (jonka tuntu on ollut ilmassa monta päivää). En jaksanut mennä edes ravintolaan syömään mitään, vaan tilasin huonepalvelun tuomaan itselleni illallisen huoneeseen.