Olen jo aika hyvin tottunut siihen, etta tulen puhutelluksi kaupassa /kokouksissa /toimistoissa /oikeastaan missa hyvansa "Madam":iksi. Aluksi se vaivasi, nyt  se on peruskauraa ja muilla nimilla kutsuminen saattaa jopa tuntua kummalta. Taallahan Madam ei ole mikaan erityinen egonponkitysnimi, vaan tavanomaisessa kaytossa puhuteltaessa kohteliaasti.

Enpa tullut ajatelleeksi, etta raskaus ja mahan nakyminen voisivat jotenkin muuttaa julkisissa tilanteissa tapaa, jolla minua kutsutaan. Nyt en olekaan enaa "Madam" vaan olen yhtakkia muuttunut "Mama":ksi. Jostain syysta (enka oikein itsekaan tieda miksi) kysyeinen puhuttelutapa arsyttaa minua aivan jarjettomasti! Tiedan, malawilaisessa kulttuurissa naisesta tulee aikuinen vasta ensimmaisen lapsen myota ja aikuiset ovat hierarkiassa paljon arvostetumpia kuin ei-aikuiset. Silti.... Mama / lasten suusta tuleva Mami on musta jotain ihan sietamatonta - jumankauta ma en ole teidan aitinne!!!

Tahan taytyy ilmeisesti vaan tottua - mita pikemmin sen parempi. Muuten menee seuraavien kahden kuuakuden aikana hermot pahmman kerran!