Hatavarjelun liioittelua? Meilla aloitettiin viime viikolla radiopuhelinharjoitukset maanantaisin. Jokaiselle tyontekijalle on annettu tyon aloittamisen yhteydessa radiopuhelin, jonka kuulema pitaisi olla koko ajan paalla. Onneksi turvallisuuspaallikkokin ymmartaa, ettei kukaan jaksa kuunnella ratinaa ja suhinaa eli oikeastaan kellaan puhelin ei ole paalla kuin hatatapauksissa (=asuntomurron aikana), puhelimen kayttoa on paatetty harjoitella.

Yhtena syyna siihen on Malawin poliittinen tilanne. Mitaan varsinaista hassakkaa ei ole, mutta budjetti on hyvaksymatta ja edellinen pressa yrittaa tehda kaikkensa aiheutaakseen myrskya vesilasissa. Onhan taalla jotain pienia mielenosoituksia budjetin hyvaksymisen puolesta ja sillee, mutta oiekasti tilanne on tavallisen kansalaisen nakokulmasta katsottuna hyvin rauhallinen. Ainaki viela.

Tilanne voi tosin muuttua, jos kovin moni maa paattaa jaadyttaa kehitysapunsa maalle, jollei budjettia hyvaksyta. Briteissa se on kuulema jo poydalla.

No, naa on niin rauhaa rakastavaa kansaa = lapasia, etten oikein jaksa uskoa mihin kovin suureen myllakkaan. Tosin olisi huisia paasta kokemaan taallakin jotain poliittista elamointia, kun Boliviassakin paasin sita aikanaan kokemaan.