Loysin vihdoin, lahes kolmen vuoden jalken viimein sopivan vapaaehtoistyokohteen itselleni. Mahan olen vanha vapaaehtoistyon himopuurtaja, mutta taalla sopivan paikan loytaminen on ollut haastavaa. Toiden jalkeen ei minnekaan enaa oikein voi eika jaksa menna ja sitoutuminen esim. johonkin orpokotiin tai katulapsijuttuun vaatisi vaatisi lasnaoloa ja aktiviisuutta Lilongwessa mielellaan vahan useammin kuin mita olin ja olen paikalla tyo- ja vapaa-ajanmatkojen vuoksi. 

Ministry of Hopen Crisis Nursery on tarkoitettu alle yksivuotiaille vauvoille, jotka on hylatty joko kokonaan tai joiden perheet (vanhemmat) ovat vakavasti estyneet valiaikaisesti hoitamasta heita. Nursery sijaitsee isossa talossa eraalla Lilongwen keskiluokkaisista asuinalueista. Paikkaan mahtuu korkeintaan 40 vauvaa, nuorimmat ovat aivan pienia ja vanhimmat vahan reilun vuoden ikaisia. Kaikenlainen apu, myos erittain satunnainen vapaaehtoistyo on erittain tervetullutta. Paikassa on vauvoille tietysti oikeat hoitajat, mutta ruokailuihin ja leikittamiseen lisakadet vastaanotetaan avoimin sylin.

Kaytiin perjantaina Tirpan kanssa esittaytymassa ja kyselemassa mm. vanhojen vauvanvaatteiden tarpeesta. Paikan johtaja toivotti meidan tervetulleiksi koska hyvansa. Olin itse jotenkin ajatellut, etta Tirpan kanssa auttelemaan meneminen olisi mitenkaan sopivaa, mutta johtajan ennakkoluuloton suhtautuminen seka paikan epalaitosmaisuus saivat minut muuttamaan mieleni. Niinpa me jo esittaytymiskaynnilla menimme vauvojen joukkoon. Tirppa seurusteli ikaistensa kanssa (mika mahtava lottovoitto vihdoinkin voida seurustella muiden vauvojen kanssa) ja mina leikitin ja sylittelin muutamaa vahan vanhempaa taaperoa.

Ihan mahtavaa, sinne mennaan ensi viikollakin! Harmi vaan, etten loytanyt paikkaa yhtaan aikaisemmin!