Viime viikon kenttamatka olisi muuten ollut erittain onnistunut, jollei puusilmainen konsultti olisi ollut matkassa mukana. CV:n perusteella nainen on oikein pateva, mutta livena kylla aika onneton... Tyyppi sanoo virailleensa yli 60 Afrikan maassa (Afrikassa on virallisesti 53 maata, mutta en tieda laskeekohan se sitten mukaan kaikki entiset maatkin, kuten Zairen, jossa on asunut...) ja tyoskennelleensa yli kolmessakymmenessa. En ole ihan vakuuttunut, silla sen verran omituisia kysymyksia se kyseli. Kyseli erittain ruralilla alueella kouluilta mm. hisseista ja nettiyhteyksista. Jep. Ison osan ajasta nainen voivotteli kuina "hirvean koyhaa taalla on" ja "miten naa ihmiset VOI asua taalla??"

Tyotehtavana on arvioida yhta paattynytta tyttojen koulutukseen liittyvaan ohjelmaa. Kai konsultin kuuluukin antaa rakentavaa krittiikkia, mutta kasittaakseni valittava arvostelu ja omaan maahansa (!!) vertaaminen eivat ehka ole kaikkein parhaita toimintatapoja. Eika myoskaan omalla varallisuudella repostelu - eukko mm. kertoi piiiitkalti ja kovaaanisesti, kuinka heidan talo Floridassa on maksanut jo tahan mennessa yli 100,000 dollaria, vaikkei ole vasta kun perustukset tehty.

Lisaksi kuulin kaiken tyypin perhetaustasta, lapsista, avioerosta, uudesta aviomiehesta seka siita, kuin mie-let-to-man arvostettu entinen aviomies on Maailmanpankissa. Talon rakentamista kasiteltiin varmaan tunti ja naisen sairauksia muutama. Eukko oli ihan jatkuvasti aanessa ja silla ei todellakaan ollut mitaan tahdikkuutta. Se myoskin jakoi kouluissa kateista rahaa naisryhmille - arvatkaa, ovatko ryhmat ensi kerralla kasi ojossa, kun joku muzungu sinne tulee... Koska afrikkalainen ruoka on (sen mielesta) epailyttavaa, silla oli omat snaksit mukana ja niitakin se jakeli mailmanpelastajan tyyliin.  

AAAARGH!!!!!!! Onneksi mun ei tarvitse enaa tyoskennella sen kanssa. Mutta muuten matka oli todella onnistunut.