Eilinen ilta pattyi vahan synkeammissa tunnelmissa kui yleensa. Mina tarisin hermoheikkona sisalla ja tarkistelin lukkoja. Ja tama siksi, etta....

Olin eilen totuttuun tapan jalkapallotreeneissa. Nyttemmin ollaan alettu pelata kahdesti viikossa ja se tekee tosi hyvaa seka kunnolle etta taidoille ja on lisaksi hurjan kivaa! Eilen jouduttiin lopettamaan peli noin varttia aikaisemmin kuin yleensa, kun mustat pilvet eivat sittenkaan jaksaneet odotta sateen kanssa pidempaan. Lahtiesamme fudiksesta satoi siis katamalla ja nakyvyys oli aaarimmaisen heikko.

Oltiin jo kaupungin talla laidalla, kun jouduttiin pysahtymaan yhteen t-risteykseen (taalla on t-risteyksia ihan alyttoman paljon - toinen vaihtoehto on liikenneympyra). Yhtakkia jostain pimeasta ilmestyi naama mun puolen ikkunaan. Siina seisoi mies repien ovia auki ja hakaten ikkunaa. Spontaani reaktio oli varsin hirvea huuto. Raplaisin lukkoa ihan paniikissa tarkistaakseni, etta se on varmasti kiinni ja hyva etten vahingossa avannut... Kaveri, joka ajoi, alkoi myos huutaa ja soittaa torvea ja yritti paasta heti liikeeelle (taidettiin jopa kantya vahingossa melkein vastaantulevan alle...).

Mitaan ei siis varsinaisesti tapahtunut, mutta olin koko illan silti ihan hermoraunio. Lahetin joillekin paikalla olleille kavereille varmistustekstarin, etta ovathan varmasti kunnossa, silla 80% meista ajaa sita samaa tieta kotiin. Nyt pitaisi kirjoittaa raportti YK:n turvallisuusvastaavalle. Mutta mita ihmetta siihen raporttiin kirjoittaisin. Olin niin paniikissa, etten tehnyt mitaan havaintoja. Oliko miehia useampi? En tieda. Oliko miehella jonkunlainen ase? En tieda? Mista suunnasta mies tuli? En todellakaan tieda. Huomasin vain yhtakkia hahmon ikkunassa ja seuraavassa hetkessa sen kadet lukolla.

Olen tahan saakka tuntenut oloni tosi turvalliseksi, mitas pahaa sita nyt voisi tapahtua taalla tuppukylassa. Ovien lukitsemisesta on kuitenkin onneksi tullut automattinen tapa. Tasta lahtien pitaa ilmeisesti myos olla harski ja olla pysahtymatta edes liikennevaloihin iltaisin. En nimittais suostu noudattamaan turvallisuuspaallikon ohjetta turvallisesta elamasta. Sen mukaan istuisin aina kello kuudesta lahtien lukittuna omassa talossani. Ja olisin alta kahden viikon taysin mokkihoperoitynyt.