Malawii mainostaa itseaan "Warm Heart of Africa":na, Uganda on omien sanojensa mukaan "Pearl of Africa". Taytyy nain vankalla 2 viikon kokemuksella todeta, etta ainakn Malawin slogan pitaa paikkaansa oikein hyvin. Siella jengi on kylla todella kohteliasta ja ystavallista. Nyt sen vasta oikein tajuaa. Okei, ehkapa kaikki eivat puhu englantia tai mahdollisesti ihmiset eivat saa juuri mitaan aikaa - korkintaan kysyttaessa neuvovat vaarin, mutta ainakin kaikki ovat hemmitin ystavallisia.

Kampala on miljoonakaupunki eika tasta voine vetaa mitaan johtopaatoksia muun Ugandan suhteen, mutta kylla taalla porukka on paljon tylympaa kuin Lilongwessa. Koen sen suorastaan henkilokohtaisena loukkauksena, etta tervehdittaessa vain murto-osa ihmisista kysyy mun kuulumisiani, vaikka mina taatusti kysyn jokaiselta. Se on vahan kuin naamaan syljettaisiin...

Jos olisin tullut tanne ensin, pitaisi ugandalaisiakin varmaan oikein ystavallisina (apua saa, jos sita pyytaa ja tarvitsee - neuvoja saattaa saada ihan pyytamatta...). Malawin jalkeen musta taa on melko tylya sakkia!