Ensimmainen neljannesvuosi on takana. Kai sita voisi leikkia porssiyhtiota ja pita neljannesvuosikatsauksen:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Fyysinen kotiutuminen Lilongween on sujunut kohtuullisesti. Talo loytyi lopulta aika akkia, joskin pahkailin valinnan kanssa ehka turhankin pitkaan. Auton osto oli ihan horroria, kun en millaan pystynyt paattamaan, minkalaisen kiesin oikein tahtoisin. Kalusteiden hankinta on ollut oikeastaan vaikeampaa kuin olin kuvitellut, vielakin meilla nayttaa ihan autiolta.

 

Henkinen kotiutuminenkin on sujunut siina mielessa hyvin, etta afrikkalainen joustavuus ei juurikaan ole vaivannut. Alun jalkeen ei ole niin hirveasti hairinnyt, etta asiat muuttuvat aina viime minuteilla ja asioiden hoitelussa menee pitkaan. Kaikella on taalla tapana jarjestya – ei ehka niin kuin suunniteltiin, mutta aina jollain tavalla.

 

Henkinen kotiutuminen ystavapiirin keraamisen merkeissa on ollut nihkeaa. Olen ollut ihan kasittamattoman laiska lahtemaan minnekaan, suurimman osan ajasta olen vain makoillut sohvalla ja katsonut dvdeita. Paasaantoisesti olen kaynyt ulkona duunikavereiden kanssa, kansainvalista ja kivaa sakkia, mutta valilla olisi mukavaa olla liikkeella sellaistenkin ihmisten kanssa, joilla ei ole CD-kilpia autossa. Surkeasti on sujunut tutustuminen paikallisiin. En voi vaittaa, etta mulla olisi viela yhtakaan sellaista paikallista tuttua, jonka kanssa tehtaisiin asioita tyoajan ulkopuolella. Ankeaa.

 

Kaikkein heikoimmin on kuitenkin sujunut tyo. Se suoraansanottuna vituttaa./ Tulin tanne tekemaan toita, en ottamaan aurinko tai matkustelemaan. Yrityksistani huolimatta olen yha alityollistetty ja myoskin siina maarin laiskistunut, etta on vaikeaa saaada tehtya edes niita vahaisia hommia. Tyomotivaatio on vahan hukassa, onneksi ihan hyvia paivia mahtuu kuitenkin mukaan!

 

Koko ajan on lievasti huono omatunto seka sosiaalisesta etta tyohon liittyvasta aikaansaamattomuudesta seka eriarvoisuudesta ja epaireiluudesta.

 

Periaatteessa viihdyn ihan kivasti, mutta jossen kohta paase tohin kunnolla kasiksi, menee varmaankin hermot. Keskiarvoksi annan talle ajalle 71/2.