Firmalla on uudet saannot.  Tahan saakka ollaan saatu kayttaa meidan kuskeja viemaan ja hakemaan meita lentokentalta. Aluksi saantoja muutettiin siten, etta kv- henkilokunta ei saa maksetuille kotilomille lahtiessa kuskia, sitten saantoja muutettiin viela niin, etta myoskaan tyomatkalle lahtiessa ei enaa voi pyytaa kuskia viemaan kentalle. Ymmarran kylla saastosyista tehdyn ratkaisun, mutta saanto on kylla idioottimainen, silla matka kentalle on lennettavissa tyomatkoissa se hankalin osuus...  Lilongwessa ei nimittain ole olemassa taksipalvelua sellaisessa muodoissa missa me sen tunnemme. Toisin sanoen ei ole olemassa mitaan puhelinumeroa, johon soittaa ja tilata pirssi eika kadulta myoskaan saa lennosta taksia. Jotta voisit tilata taksin tule sinun tuntea joku, jonka voit henkilokohtaisesti pyytaa tulemaa. Tasta syysta firma oli tehnyt Avisin kanssa taksisopimuksen, jonka piti taata luotettavaa ja riittavan tasokasta (ts. autoissa vaatimuksena turvavyot...) palvelua sovittuun hintaan.

Well... Ko. saannon ensimmaisen pykalan perusteella tilasimme sitten Aviksen palvelunumerosta meille kyydin joululomalle lahtiessamme. Soitin hyvissa ajoin edellisena paivana ja sovimme, etta kuski tulee klo 12.45 meita noutamaan. Matkapaivana olin vahan huolestunut, silla tietenkaan sina paivana puhelinverkko ei toiminut ja ennustin sen tietavan huonoa. Sain viimeisetkin lahtovalmistelut tehtya klo 12.40 mennessa, jonka jalkeen jaimme vain odottamaan kuskin sapumista. Kello kavi eika ketan nakynyt. Verkkoa ei siis ollut, joten emme voineet soittaa Avikselle vihaista puhelua. Kello tuli tasan ja paniikki alkoi nousta. Varttia yli totesimme, etta emme voi jaada odottelemaan vaan pakkasimme kimpsut ja kampsut omaan autoomme, ajoimme toimistolle ja rukoilimme kuskejamme pelastamaan meidat. Loppu hyvin kaikki hyvin, paasimme lennolle ajoissa.

Kun minulle eilen selvisi, etta en saa kayttaa kuskejamme myoskaan tana aamuna, olin lievasti kauhuissani. Olin ihan varma, etta Aviksen luotettavuus olisi taas koetuksella. Vaan kas, klo 05.49 kurvasi auto pihaan (olin snadisti artynyt silla aamiainen oli kesken ja olisin mielusti syonyt sen rauhassa loppuun ilman oven takana kuikuilevaa kuskia). Auton kyljessa ei lukenut Avis, mutta vasta kentalla mulle selvisi, etta niinpa se ei ollutkaan Aviksen auto/kuski, vaan joku omaa firmaansa pyorittava salli, jonka Avis oli tilannut – ja unohtanut kertoa, etta meille on sovittu standardihinta, joka on alle sen kundin pyytaman taksan. Jepjep. On se hyva, etta meille on tehty taa erillinen sopimus!