Olin etukaten vahan huolestunut siita, mahtaisiko Kampalasta loytya soijamaitoa, kun tavallinen maito ei Tirpalle sovi. Huojennus oli suuri, kun jo ekasta kaupasta loytyi pariakin eri sorttia. Meni jonkun aikaa, ennen kuin tajusin katsoa maitojen tuoteselosteita vahan tarkemmin. Jarkytys! Pahimmillaan niihin "maustamattomiin" on lisattty 8 g sokeria/100 g kohti. Siis aivan helvetisti toisin sanoen. Ollaan ostettu eri merkkeja sekaisin, niita taitaa loytya meidan kayttamista kaupoista 6-7 eri merkkia.

Hirvealla etsinnalla loytyi yksi merkki, jossa lisattya sokeria ei ole. HArmi vaan, etta ostettiin se loppuun ko. kaupasta eika sita ole ena sen jalkeen tullut... Toisessa merkissa on "vain" 2,5g, joten nyt on sitten jouduttu tyytymaan siihen. Eniten mua ahdistaa se, etta Tirppa on pahasti koukussa tuttipullossa (joo joo, ei ytarvi kertoa, etta siita olis jo syyta paasta eroon. Tiedetaan! Prosessi oli hyvassa vaiheessa, mutta heina-syyskuussa oli vahna turhan paljon muutoksia, joten nyt se on taas vahavasti mukana kuvioissa...) ja huonohampaisena pelkaan, mita se tuttipullo + sokerilitku tekeekaan hampaille.

Heti, kun voimat vahan lisaa viela ehtyy, on suunnitelmissa aloittaa tuttipullosta vieroittaminen. EI kuitenkaan talla viikolla, ma nimittain menen taas Karamojaan tyomatkalle 3 paivaksi...