On kylla aika julmaa, kun uudessa tyosopimuksessaa on vaan 1,5 paivaa lomaa kuukautta kohti. Edelline sopimus oli eri sopimustyyppia ja siina lomapaivia oli pari ker kuukaus. Vaikka ero ei kuulosta suurelta, se iskee kuitenkin aika pahasti nain lyhyen tyopatkan jalkeen. Olisi kivaa tulla taas Suomeen joulun aikaan ihan reilusti, mutta koska sita lomaa ei ole, lennahdan sinne varmaankin minimaalisesti joulun yli. Perhe lomailee sitten pidempaan.

Mulle selvis vasta tanaan, etta meilla ei tunneta lainkaan sellaista kasitetta kuin palkaton vapaa. Olin kuvitellut ottavani nelisen paivaa "ommoo lommoo", kun toiden kannalta mua ei todellakaan tarvittais taalla. Vaan kas, sepa ei kaykaan. Eli vaikka kaikki ministeriot on kiinni, koulut lomalla ja toimiston tilit suljettuna, ma en saa ottaa palkatonta vapaata vaan mun pitais pyoritella taalla peukaloitani. Just joo. EIpa tassa taas ole mitaan jarkea.

Onneksi oma pomo vaikuttaa joustavalta ja sanoi, etta voisin ehka tehda tunteja sisaan muutaman paivan verran. Katotaan, miten taa jarjestyy!