Vuoden alusta lahtiet minut nimitettiin osastomme hatatila-vastaavaksi. Yleensa Malawissa on harvemmin sellaisia hatatiloja, jotka mitenkaan liiemalti vaikuttaisivat koulutuseen. Tana vuonna sateen ovat kuitenkin olleet sen verran rankkoja, etta naapurimaiden tavoin Malawissakin tulvii. Tulvat vaikuttavat meilla etenkin terveys- ja vesi osastoihin, mutta talla kertaa minakin olen jotuunut toimimaan.

Eilen meilla oli vuoden ensimmainen koko Emergency-tiimin tapaaminen. Olisin kuvitellut, etta sukupuolijakauma olisi jotenkin vahan tasaisempi, mutta mita viela. Kokouksella oli 14 osallistujaa. Kymmenen niissta oli miehia. meista kolmesta naisesta yksi oli rouva isopomo, toinen hanen sihteerinsa (kokouksen sihteerina) ja mina olin ainoa tavallinen naisosallistuja. Ihan kasittamatonta.

Kokouksen jalkeen minulle ilmoitettiin, etta huomenna aamulla lahdetaan sitten katsastamaan pahiten karsinytta makuntaa. Tana aamuna kerrottiin, etta lahto onkin ehka vasta huomenna. Nyt on tieto, etta kenttamatka on ensi viikon alussa. Juu, niin varman. Onneksi tilanne koulujen osalta pitaisi olla hoidossa, ainakin maakunnan omien virkamiesten mukaan. Pari telttaa on toimitettu ja pystytetty ja muutama varmaan lahtee ensi viikolla. Sopii vaan toivoa, etta lahipaivina ei sataisi mitenkaan ihan hirveasti.