Tarkoitus oli tanaan pistaa pari kuvaa blogiin, mutta koska tunnin (!!) lataamisesta huolimatta en ole saanut yhtaa kuvaa siirrettya, lienee se parasta tehda joskus toiste.

Viime viikkoisessa Annual Reviewissamme (onko se vuosikatsaus suomeksi?) puhuttiin pitkan ja hartaasti kauan valmistellusta hankkeesta saada Malawiinkin a-vitamiinilla vahvistettua sokeria. Guatemalassa sokeria on vahvistettu jo 70-luulta saakka ja koska Malawissa a-vitamiinin puute on niin valtaisa, ollaan taallakin nyt siis innosta puhkuen yritamassa toteuttaa sita. Omaan korvaani hanke kuulostaa vahintaankin epailyttavalta ja jutelessani yhden ravintotieteilijamme kanssa ei hankaan vaikuttanut kovin vakuuttuneelta. Voi tietty olla, etta sokerin muokaaminen on helppoa ja halpaa ja tavoittaa melko suuren osan vaestosta. Silti, onko mitaan jarkea yllyttaa kansaa lisaamaan sokerin kulutusta?

Toisaalta jollain tapaa vitamineeja, rautaa ja jodia on saatava ihmisten ja etenkin lasten ruokavalioon. Taman hetkisten tilastojen mukaan 80 %:lla alle kouluikaisista on a-vitamiinin vajaus ja 73% on aneemisia. Jodin puute vaikuttaa aivojen toimintaan ja 64% malawilaislapsista katsotaan alisuoriutuvan jodin puutteen takia.

Itse suunnittelen hankkivani kotilomalta itselleni lisaaa Multi-Tabseja. On se vaan niin eriarvoista!