Talla viikolla muuttovalmistelut on keskittyneet ainoastaan intensiiviseen pohdintaan siita, mista meidan tuleva auto kannattaisi hankkia. Kampalassakaan ei perheellisena oikein ilman autoa parjaa, joskin julkista liikennetta on sen verran enemman, etta toissakaynti onnistuis vaikkei autoa omistaisikaan.

Vaihtoehtoja on kolme: ostaa auto Ugandasta (kallista ja autot yleensa aika lopuun kaytettyja, mutta vahemman paperityota ja auton sais kattoon melkein heti), tilata suoraan Japanista kaytetty auto (halvinta, laaja valikoima ja saa just sellaisen kun haluaa, mutta auton saaminen Ugandaan kestaa jonkin verran ja paperityota on rutkasti) tai sitten ostaa yhden meidan kaverin auto taalta ja ajatuttaa se Ugandaan (voitais sit vieda koiratkin, ko. auto on tosi hyva, mutta paperityo saataa olla ihan kasittamattoman hirveaa.

Kaytannossa ollaan paatetty ostaa auto joko meidan kaverilta tai sitten suoraan Japanista. Oon duunin kautta yrittanyt saada selville, kuinka vaikeaa auton itsenainen maahantuonti oikein on, mutta kukaan ei oikein tunnu tietavan asiasta juuri mitaan eika netista tietenkaan loydy mitaan paikaansapitavaa infoa. Ihan hirvittavan hankalaa rumbaan ei huvittaisi lahtea, mutta myoskaan jarkyttavan lisahinnan maksaminen clearing agentille ei nappais (ja jos se pitaa ottaa joka tapauksessa, pitaisko sitten tilata se auto suoraan Jaappanista...). Ma sitten inhoa naita tallaisia kysymyksia!