Niin bloginpitoon kuin Malawiin.

Blogiin on jokseenkin vaikea palata. Kaipa tavoitteet kirjoittamisen suhteen olivat liian korkealla - kun paadyin siihen, etta voin kirjoittaa enemman arkihuttua eika tarvitse tavoitella kovin eksoottisia kulttuurieojuttuja, stressi kirjoittaimisesta alkoi lientya. Lisaksi vasta lomalla tajusin, kuinka armottoman vasynyt olinkaan syksylla ollut. Vauva ja stressaava tyo eivat ole hyva yhdistelma, ei ihme ettei mikaan ylimaarainen huvittanut. Saamieni sahkopostien/muiden viestien maara ei myoskaan lisaantynyt sen enempaa tauolla kuin muulloinkaan, joten sen suhteen on ihan sama bloggaanko vaiko en. Koska hopisen kuitenkin mielellani, ajattelin kokeilla arkisuolta ilman paineita. Ainahan voi palata tauolle jos silta tuntuu.

Malawiin taas oli melko mukavaa palata. Kaikella kunnioituksella kaikkia sukulaisia kohtaan - oma koti on aina oma koti! Muiden nurkissa lotviminen viikkotolkulla huonosti nukkuvan pirpanan kanssa (jatkuvassa flunssassa/kuumeessa) ei ole pidemman palle mitaan kovin suurta herkkua - ei vaikka loma oli muuten kerrassaan mukava. Ja kerrankin lunta oli riittavasti! Tosin nyt sadekauden huippuna Malawi nayttaa suorastaan raikean vihrealta, niin suuri on kontrasti!

Toihin paluu tanan on sen sijana ollut vahemman kivaa. Firma muutti joulukuun alussa puolivalmiiseen taloon, jossa loman aikana on ilmennyt (lisaa) kaikenlaisia pikku vikoja. Mm. sahkot on naemma vedetty ihan miten sattuu ja useampi naytto on jo posahtanut ylijannitteesta.Onneksi meilla kaikilla on lapparit, joita suurin osa kuljettaa mukanaan jatkuvasti. Minunkin nayttoni posahti tanaan - ensin kuului ritinaa ja sitten poks ja sitten nakyi ja tuntui savun hajua. Juuri ennen joulua pomoni lahti uusiin tehtaviin Sudanissa. Yritin laitta kollegoille monenlaista muistutusta hommista, jotka on PAKKO tehda ennen vuoden vaihdetta. Eipa niita ollut tehty, joten nyt koko alkuvuosi menee sitten aivan reisille. U-pe-aa!!!

No joo, tasta taa lahtee taas!