Toissapaivana kaukaisuudessa nakyi salamoita. Eilen paiva oli varsin pilvinen ja neljan aikaan auki olevasta ikkunasta alkoi tuntua saten tuoksua. Maa ei kuitenkaan ollut marka eika kotiin lahtiesani viela satanut muutamaan pisaraa enempaa. Kotikadulle kannyttaessa vetta tuli kuin saavista. Seuraavan puolen tunnin ajan satoi enemman tai vahmman reilusti. Valilla tuli pienia taukoja ja seuraavassa hetkessa taas kaatamalla.

Sateen jalkeen ilma oli ihanan raikas ja viilea. Suomalaisvierat ymmarsivat hehkutukseni kuultuaan, ettei huhtikuun alun jalkeen ole todellakan satanut kertaakaan. 

Saa nahda, oliko eilinen vain yksittaistapaus vai alkaako sadekausi todella. Taalla spekuloidaan, alkako sadekausi aikaisin loppuakseen valilla pariksi kuukaudeksi ja alkaakseen sitten uudestaan (jolloin sato kuole) vai tuleeko Malawiinkin Ugandan kaltainen ylimitoitettu sadekausi tulvineen (jolloin sato kuolee ja vesistojen varsilla asuvat ihmiset karsivat). Jotenkin toivoisin, etta tulisi ihan tavallinen sade, joka kestaisi juuri sopivan ajan hyvan sadon saamiseksi!