Meidat saatiin jotenkin houkuteltua lahtemaan sunnuntaiaamuna "kavelylle". Annettiin ymmartaa, etta tiedossa olisi mukava muutaman tunnin kapottely luonnossa ja sen jalkeen huristeltaisiin syomaan juustokakkua. Niinpa klo 08 (ihan poikkeukselliseen aikaan sunnuntaiksi) kurvattiin yhden tutun pihaan ja valmistauduttiin 30 minutin ajomatkaan.

Vahan alkoi epailyttamaan, kun nain, mille nyppylalle oli tarkoitus kiiveta.

1967020.jpg

Kavelyn vetaja kuitenkin vakuutteli, etta reitti olisi ihan helppo. Huipulle kuulema kestaisi tunnin verran ja sielta toiselle huipulle toinen samanmoinen. Peruakaan ei enaa oikein voinut, joten lahdin muiden kanssa reippailemaan. Jo ennen kun oltiin paasty varsinaisesti sinne vuoren juurellekaan, olin jo ihan hengastynyt ja sydan loi tuhatta.

Kyllahan se sujui jonon hannilla ihan siedettavasti.

1967066.jpg

 Vaudikkaamminkin olis voinut menna, mutta sydan hakkasi niin hirveaa tahtia, etta taukoja oli pakko pitaa vahan valia. Valilla etenemista hidastivat paikalliset heinikkopalot (slash and burn on taalla edelleenkin yleisin maanviljelytapa)

1967130.jpg

 ja niista lahteva savu. Saaretkin saatiin kivan mustiksi, kun valilla jouduttiin oikomaan jo-palaneen heinikon lapi.

Paastinhan me sitten lopulta huipulle, vaikka loppumatka oli kaikkea muta kuin kavelya. Kiivettiin kasien avulla hyvinkin jyrkkaa rinnetta eika aikaakaan mennyt kuin reilu 1,5 h.

1967091.jpg

Olin kylla niin kuollut, etta jouduin tasamaan hengitysta aika pitkan tovin. Totesin siipalle jo matkalle ekalle huipulle, etta eikohan taa ollut tassa. Onneksi loytyi muutama muukin, joka ei enaa jaksanut lahtea pyrkimaan sita toista huippua kohti (vaikka meita yritettiin kannustaa silla, etta silta huipulta loytyisi ihmisen paakallo). Alastulo oli onneksi helpompaa ja lopputulemana oli kolmen tunnin reippailu.

Kotona oltiin jo puoli kolmen aikaan ja loppupaivan vietin hyvin ansaitusti sohvalla. Oli kylla ihan kivaa, mutta seuraavalla kerralla varmistan, etta kavely on todellakin kavelya!

Tasa viela ne hemmetin mustat jalat.

1967143.jpg