Hyttysverkon alla nukkuminen on ihan ok. Ollaan koko aika nukuttu, vaikkei hyttysia talla hetkella (= kuivalla kaudella) olekaan kamalasti. Hyttysten vahyys ei kuitenkaan tarkoita sita, etteiko malariaa voisi saada. Moni sairastaakin sen kuivalla kaudella, kun ei jaksa niin hirveasti itseaan suojata. Sadekaudella on toisin, monet aloittavat estolaakityksen, hyttyssumutteita on jokaisen kassissa, pitkilla lahkeilla mennaan, kaikki nukkuvat verkon ja monet viela tuulettimen alla.

Kuten sanottu, verkon alla nukkuminen on ihan jees. Se varastoi jonkin verran lampoa ja joskus tulee ikavasti naamalle. Ainoa todella kurja asia on kuitenkin se, etta verkko silloin talloin tippuu katosta. Ei nyt ihan itsestaan, pienta potkimista siihen tietty tarvitaan, mutta aika helpolla se sielta niskaan kopsahtaa. Sisakatto on sellaista pahvin kaltaista hottoa (vahan niin kuin meidan mokilla) eika koukku pysy siella millaan.

Tanaan aloitettiin aamu taas mukavasti pyristelemalla irti satimesta. Onneksi oli jo vahan valoisaa! Kaikkein pahinta on, kun pimeassa heraat siihen, etta verkko kietoutuu ymparille etka oikein paase siita irti. Ei kaikkein miellyttavin heratys.