Sita jo ehdittiin odotella ja eilen lahetykset vihdoin alkoivat. En ehtinyt ihan alusta asti mukaan, mutta ehka silla ei ollut niin hirveasti valia. Kysessa oli Nairobin koe-esiintyminen. Ohjelma alkoi kuudelta ja ohjelmatietojen mukaan sen oli tarkoitus kestaa puoleen yohon. Kuvittelimme ensin, etta kysessa olisi joku virhe, mutta kun ohjelma vaan jatkui ja jatkui kahdeksankin jalkeen, niin ehka sita sitten naytettiin puoleen yohon.

Ekan katsomisekerran jalkeen en ole ihan varma, katsonko showta enaa uudestan. Toteutus oli aika puolivillainen (ok, ehka tuotantoon ei ole mitaan jarkea satsata miljoonia...) lahtien ihan siita, etta mikit humisivat jarkyttavasti. Tuomarit olivat aika onnettomia, harvan koe-esiintyjan kohdalla tuomarit sanoivat mitaan muuta kuin tylyn "NO!" - katsojan kannalta lyhytsanaisuus oli puuduttavan tylsaa. Esiintyjat saivat esittaa biisejaan vaikka miten pitkaan ennen kun heidat pysaytettiin ja joka valissa oli pitkia hiljaisia (ja vaivauttavia) hetkia. Ohjelman sisalto oli pelkastaan koe-esiintymisia, hakijoita ei nayetty ennen eika jalkeen "aktin" eika melkeen keneltakaan kysytty mitaan esittelykysymyksia.

Ainoa mielenkiintoinen seikka oli se, etta iso osa hakijoista esitti itsetekemiaan lauluja. Mukaan mahtui myos tyyppi, joka soitti kitaraa niskansa takana ja joka oli paikalla protestiksi vallitsevalle yhteiskunnalliselle tilanteelle. Itse asiassa sen kundin esitys oli nakemistani melkein paras...