Toinen kerta toden sanoo. Oltiin lauantaiaamuna Muassa puukaiverrusostoksilla (arvatkaa vaan, mita joulupukin kontista loytyy) ja mentiin sitten loppupaivaksi likoaamaan jarveen. Paluumatkalla oli mun vuoroni ajaa. Ja kylla - rengas puhkesi jalleen! Talla kertaa aiheuttajana oli pieni kivi, joka oli onnitunut menemaan sopivassa kulmassa kumin lapi. Onneksi siippa on kateva kasistaan j vaihtoi renkaan tuossa tuokiossa. Mina ja irlantilaiset kaverit vaan toljotettiin tyhmina vieressa.

Matkalla Muaan "Presidential Waylla" (eli yhdella uuden kaupungin paakaduista) oli runsaasti poliiseja. Veikkasimme, etta presa lienee varmaan liikkella jonnekin. Meidatkin ohjattiin yhdelle sivukadulle odottaman, etta hr Presidentti paasisi esteettomasti kulkemaan. Kulkihan se. Tyhjalla tiella ohi huristi taysia ensin 5 motooripyorapoliisia, kolme poliisiautoa, yksi autollinen sotilaita. SItten tuli itse Bingu Wa Mutharika. Perassa kaahasi lisaa poliisiautoja ja kaiken huipuksi ambulanssi. Herra presidentilla on kuulema oma henkilokohtainen laakari aina mukanaan. Tama siis maassa, jossa 13 miljoonaa asukasta palvelee 250 laakaria. Pakko sanoa, etta nyppi junkun verran.

Samaisella reissulla olimme vetaa vesiperan auton tankkauksessa. Useimmilta huoltoasemilta oli bensa loppu lauantaina. Ei mitaan hajua miksi. Ehka se oli kulunut pressan karavanin tankkaamiseen.

Nuori yovartija tuli perjantaina ujosti terasin ovelle. Luulin ensin, etta se tuli juttelemaan muuten vaan, mutta pian selvisikin, etta poika halusi rahaa lainaksi. Olin ensin vahan eparoiva, mutta kun kuulin summan, en hirveasti jaksanut miettia. Jos takaisinmaksu ontuu, ei taloudellinen vahinko ole meille mitenkaan kauhea. vartija kun pyysi lainaksi 5000 kwachaa elil noin 26 euroa. Oman kuukausipalkkansa verran siis. Meille tuli juuri turvallisuusofficerilta meilia, etta joulun tienoo on pahinta asuntomurtojen aikaa ja etta hyvat valit omien tyontekijoiden kanssa ovat avainasemassa murroilta suojautumisessa. Olisinhan ma voinut antaakin ne rahat sille vartijalle, etenkin kun se on aloittanut mekaanikkokoulun ja ollaan oltu aikeissa tukea sita jotenkin. En kuitenkaan heti kattelyssa viitsinyt sanoa, ettei silla takaisinmaksulla ole niin valia.

Sadekausi on lisannyt myos sahkokatkoja. Eilen olimme ilman sahkoa klo 12-14 ja 19-21. Sopivasti juuri ruoka-aikoihin. Onneksi borssin teossa pienilla viivastyksilla ei ollut valia. Ekaa kertaa koko taalla olo aikanani kaupassa myytiin tuoreita punajuuria ja tietty ostettiin niita heti (koko kaupan varasto tyhjaksi...)