No ei,  kirjoittaisin, jos olis jotain sanottavaa. Päivät menee töissä ja illat Tirpan kanssa, joten aika vähän tapahtuu mitään mullistavaa tai kertomisen arvoista. Tirpastahan voisn tietty jaaritella tuntikausia, mutta kun en ajatellut pitää varsinaista vauvablogia, niin sekään ei oikein jotenkin tunnu luontevalta. Lisäksi tyhjän sivun syndrooma vaivaa - kun ei kirjoita säännölisetsi, tutuu koko blogin pitäminen ihan jurpolta.

Tekohengityksen vuoksi on pakko jotain rustata, olkoon se sitten vaikka työn ja Tirpan yhdistämisestä kolmen viikon vankalla kokemuksella... Toistaiseksi homma on siis sujunut oikestaan yllättävän hyvin, paljon paremmin kuin mitä olin odottanut. Huomattavaa helpotusta arjen pyörittämiseen tuo firman myöntämä imetysvapaa. Siihen saakka kun vauva on 6 kk, saan imetysvapaata tunnin päivässä ja lisäksi kohtuulliseksi (kuitenkin max. 1 h) katsotun ajan matkoihin. Käytännössä homma menee niin, että syötän Tirpan vähän ennen kahdeksaa ja lähden sitten töihin (työaika siis alkaa 7.30). Lounaalle lähden vähän aikaisemmin ja palaan sieltä vähän myöhemmin. Päivän päätteeksi poistun kustannuspaikalta taas vähän ennen työajan loppumista. Käytännössä teen siis 75% työaikaa ja pisimmilläänkin maitomasiinat ovat 4,5 h pois Tirpan käytöstä. Neitihän ei siis ikinä sitä tuttipulloa hyväksynyt, mutta hörppyyttämällä ja nyttemmin nokkamukilla neidin sisuksiin saadaan sen verran ruokaa, ettei tilanne pääse riistäytymään kotona käsistä.

Yksi työmatkakin on jo takana. Viime viikolla oltiin Blantyressä ja sieltä käsin etelä-Malawissa koko kööri ja onneksi sain kenttäosuuden siten sovitettua, että väliin mahtui myös imetystaukoja (muu perhe odotteli siis hotellilla). Ensi viikolla olisi kahen päivän workshoppi järvellä ja sen onnistuminen Tirpan kanssa epäilyttää paljon enemmän. Tai ei muuten (imettäminen olis kyllä loistava tekosyy päästä pois sieltä puuduttavasta tapaamisesta), mutta kun Salimassa on nyt jo aika kuuma ja neitihän on siis varsinainen hikipetteri. Voikin olla, että siippa ja Tirppa jää tänne ja minä ajan Lilongwen ja rannan väliä kaksi päivää. Tosin nyt autosta meni takaluukun luko rikki eikä sitä voi sulkea lainkaan, joten ehkä siinä on kerraksi tekosyytä vältellä koko reissua...