Eilen illalla kotiin tultuamme sanoimme Patrickille, etta haluisimme puhua hanen ja Suzien kanssa (normaalivartija oli vapaapaivalla). Suzie ei ollut kotona, joten jouduimme vahan aikaa odottelemaan ja vaantelehtimaan tuskissamme keittiossa. Olimme paattaneet, etta mina toimisin paapuhujana, koska olin perheen palkannutkin. Lahestymistavaksi olimme paattaneet ottaa ystavallisen, mutta tiukan puhuttelun.

Tuntui silta, etta me kaikki nelja olimme ihan yhta hermostuneita. Mina ehka eniten. Aloitimme kehumalla pariskunnan tyota runsaasti ja vilpittomasti. "You've done a great job, BUT..." Pakkohan niihin huonoihinkin uutisiin oli siirtya. Kerroimme, mita oli tapahtunut. Sanoimme, ettemme tieda, kuka se on ollut, mutta etta silla ei varsinaisesti ole valia. Totesimme, ettei rahalla tai viskilla ole valia, vaan silla menetetylla luottamuksella. Puhumme pitkaan menetetysta luottamuksesta ja siita, kuinka emme voisi pitaa sellaista vakea toissa, johon ei voi luottaa (kaytimme jopa suoraan sanaa "fire", jotta asia tulisi selvaksi). Kuuntelimme, mita heilla oli sanottavaa.

Keskustelu kaytiin hyvassa hengessa. Lopussa paiskattiin katta paalle. Asia tuli selvaksi, jos yksikin lipsuminen tapahtuu, tyopaikka on mennytta kalua. Silti pidimme parhaana lopettaa keskustelun positiiviseen savyyn. Kyseessa ovat kuitenkin henkilot, joita namme paivitain ja jotka asuvat kanssamme samalla tontilla. Sita paitsi en kokenut mitaan tarvetta olla tarpeettoman kusipainen.

Sanokaa mita sanotte, mina haluan uskoa, etta puhuttelulla oli ainakin jotain vaikutusta. Jos tahan asti on mennyt hyvin, miksei tasta eteenpainkin voisi menna hyvin? Erehtyminen on inhimillista ja jokainen ansaitsee toisen mahdollisuuden. Uskon ennemmin porkkanaan kuin keppiin (joskin keppiakin tulee kaytella hellavaroen aina silloin talloin). Voi olla, etta joudutaan viela katumaan, mutta parhaitenhan asiat oppii kantapaan kautta. Olen kuitenkin iloinen, jos kotiin palatessamme perhe on meilla edelleen toissa ja voin nayttaa pitkaa nenaa niille, joiden mielesta porukka olisi pitanyt erottaa heti!!