Arvasin, etta kun kutsussa lukee klo 13, juhla ei tosiaankaan alkaisi silloin. Siita huolimatta olin aivan liian aikaisessa varttia vaille kaksi. Jouduin tekemaan huviajelun, kaymaan kaupassa ja tankkaamassa seka noutamaas mun tuolit yksilta kavereilta lainasta. Ja sittenkin olin liian aikaisessa puoli kolmelta. happeninki alkoi sitten noin 15.15.

Paikalla oli vain naisia, morsiamme ystavia erittain vahan, suurin osa morsiusparin vanhempien naispuolisia tuttavia. meita oli paikalla pari kolmesataa. vaihtuvuus oli suurta, ihmiset tulivat ja menivat omaan tahtiinsa. Morsian istui naispuolisten sukulaistensa ymparoimana edessa, me muut muovituoleilla "katsomossa". Melkein kaikilla naisilla oli paikallinen juhla-asu paallaan, joka koostui samasta kirjavasta kankaasta olevasta lyhythihaisesta puserosta "royhelo"kaula-aukolla, pitkasta hameesta ja paahuivista. 

Itse juhla oli suoraan sanottuna aika tylsa. Puheita ja rukouksia puheiden peraan chichewaksi, vahan tanssahtelua valissa ja paljon rahankeruuta. Melkein jokaisen puheen jalkeen pistetettiin musa soimaan ja morsiamme aitidin perassa sitten tanssahdeltiin eteen viemaan seteleita muovikippoon. Jossain valissa tarjotiin pienta purtavaa, kakkusia ja kevatrullia seka limua. Puheet eivat tosin tauonneet siksikaan aikaa. Paikalle oli saapunut myos teknologiaministeri, joka on morsiammen aidin tuttava. Se puheelle naurettiin kovasti, onneksi yksi tytto kaansi sen mullekin.

Ihan mielenkiintoista, mutta seuraavalla kerralla tiedan, etta voin menna vaan pistaytymaan kohteliasisuudesta!