Lilongwessa on kaksi osaa. On vanhakaupunki, "Old Town", missa kaikki kaupat sijaitsevat. Noin viiden kilometrin paassa on hallintopuoli, "Capital City". Valissa on poheikkoa.

Mina olen toissa Capital Cityssa. Cityn lapi menee kolme tieta ita-lansisuunnassa ja kaksi tieta etela-pohjoissuunnassa.  Jostain jannittavasta syysta tietyot on paatetty aloittaa kaikkialla samaan aikaan. Kolme patkaa on suljettu (tosin vain yhdella on nakynyt tyomiehia viime aikoina). On helppoa arvata, mita tapahtuu, kun viidesta tiesta suljetaan kolme ja kaikki liikenne ohjataan samalle kiertotielle. Ruuhkaa, jopa tuppukylassa.

Kotoa tultaessa tyomatka sujuu hyvin jouhevasti viimeiselle patkalle saakka. Vikassa risteyksessa, josta naen toimistorakennuksemme, menee useita minuutteja. Pitaisi kaantya oikealle, mutta vasemmalta tulee auto auton peraan eika kaantymisesta tule mitaan (ja taalla on siis edelleen se vasemmanpuoleinen liikenne). Koska liikennekulttuurin yleinen saanto on "ala vaan paasta ketaan tulemaan", ei letkan sekaan pysty edes oikein pujottautumaan. Yritin sita tanaan ja olin saada auton kylkeeni molemmilta puolilta.

Pikku hiljaa tietyot saisivat loppua. Haluaisin takaisin sen entisen noin seitseman minuutin tyomatkan!