Loman alkuun on enaa 3 tyopaivaa ja nayttaa silta, etta puoli toimistoa matkustaa 19.12. Nyt kun hassakka on takana, on aika vaikeaa motivoitua tekemaan niita ei-kiireellisia juttujakaan. Tuntuu ihan samalta kun nuorempana kesatoiden vikalla viikolla, mikaa ei enaa huvita.Onneksi tyoajalla voi vaivihkaa hoitaa myos loputtomia lahtovalmisteluita. Alan olla ihan tapinoissa ja kiitan itseani siita, etta hankin matkalippumme ajoissa luotettavasta matkatoimistosta. lentoyhtion valinnallakin tuntuu olevan merkitysta...

Kollega paatti kayttaa hyvakseen ainoaa (seka kohtuuhintaista) suoraa lentoa Lilogwesta Lonooseen, jota Air Malawi markkoinoi joku aika sitten nayttavasti. Ostettuaan liput hanelle selvisi, etta reittia liikenoikin Air Zimbabwe. Joku aika sitten lenton aikataulua muutettiiin totaalisesti (ilta yhdeksasta aamu kymmeneen),  Brithish Airwyas lopetti yhteisliikennoinnin ja nyt ei ole enaa ihan taytta varmuutta siita, onko lentoa enaa edes olemassa. Matkatoimisto yritaa vakuuttaa "no worries", mutta nahtavaksi jaa.

Yksi harjoittelijoistamme tuli tanne sujuvasti Ethiopian Airwaysilla. Tuli oli jouheva, vasta paluumatkaa vahvistaessa alkoi stressi. Lennon Lilongwe-Addis aikataulua oli muutettu, samoin kuin lennon Addis-Lontoo. Ei siina mitaan, ne ovat edelleen synkassa ja matka ujuu jouhevasti. Sen sijaan siirretyn lentoajan vuoksi tytto meinaa missata jatkolentonsa Virgin Airilla Bostoniin. Lentoja on vain kerran paivassa ja matkatoimisto on haluton tekemaan mitaan taalta kasin. Ehdotuksena oli etta "menet vaan sinne Lontooseen ja siella sitten selvitellaan, koska paaset eteenpain". Ilmeisesti matkatoimiston ihmiset eivat itse ole matkustaneet joulun alla, kuvittelisi heidankin tietavan, ettei vapaita paikkoja loydy ainakana ilman jotain ennakkovarailua.

Mista muuten johtuu, etta kerrostalokampan jatin huoletta moniksi kuukausiksi matkojeni ajaksi, taloa en meina uskalla jattaa vaikka ennakkovalmistelut ovat massiiviset. Varastettavaa talossa ei juuri ole enka mina kai vuokralaisena joutuisi vastaamaan vesivahingostakaan?