Toiden ohella (tai siis toimistossa istuskelun oheella) olen yrittanyt metsastaa jonkun sortin valuuttaa, etta kaikki laskut saataisiin maksettua kunnialla ennen lahtoa. Hinaus jaa uuden moottorin hankinta aiheuttivat melkoisen loven kassaan, joten jonkun verran on taytynyt kikkailla, etta raahat ovat koossa. Tilanenttta ei yhtaan auta se, etta:

a) pankissa ei ole satavana dollareita. En siis voi nostaa niita dollaritililtani - mutta voisin siirtaa ne kwachatilille. Pankin kurssi on kuitenkin surkea ja menettaisi useamman sadan pankin hyvaksi. Ei kiitos siis.

b) Nordean Visa-elektron on yhtakkia lakanut ryppyilemaan. En saa nostettua silla kuin yhden noston per paiva (vaikka Suomen tililla on katetta) per automaatti. "Your service provider has declined the transaction". Kiitti vaaan Nordea - taas yksi hyva syy vaihtaa pankkia.

c) En (vielakaan) muistanut, etta kuun lopussa on ihan turhaaa kuvitella "kavaisevansa" pankissa tai automaatilla. Jonot ovat nalkavuosia pidemmat ja pahinta on se, etta kun oma vuoro vihdoin tulee, automaatti on joko tyhjentynyt rahasta kokonaan, sielta saa vain 200 kwachan (= yhden euron) seteleita TAI se on juuri suljettu huoltokatkon ajaksi.

On siis tainnut tulla muutama katteton shekki kirjoitettua... Onneksi ollaan executive-puolen asiakkaita, se ilmenee lahina siina, etta eivat evaa shekkeja vaan tili menee miinukselle. Vaan josko tanaan saisin sita valuuttaa niin olisi taas yksi stressin aihe vahemman.